Varberg

Greenpeaceaktion mot livsmedelsbutik

Ett tiotal medlemmar i Greenpeace genomförde på torsdagen en aktion i livsmedelsbutiken Netto i Varberg.

Aktivister plockade ner tonfiskburkar i kundvagnar och la hönsnät och hänglås över. De tejpade också över disken där det finns fryst torsk.

- Vi gör det som en symbol för att konsumenterna inte ska köpa utrotningshotade fiskarter, säger Isadora Wronski från Greenpeace.

Aktionen var markering mot Netto som vägrat föra en dialog med Greenpeace om fiskförsäljning. Man ville också göra konsumenter uppmärksamma på fiskarter som är utrotningshotade.

Nettos inköpsdirektör Jan Richter försvarade Netto med att företaget valt att samarbeta med Världsnaturfonden, och lovade inom några år ska nästan all fisk vara märkt som en konsumentupplysning.

Det är inte bara Netto som utsattes för Greenpeace aktion. Tidigare på dagen gjordes ett besök på Kvantum i Varberg. Där drog sig Greenpeace tillbaka sedan ICA lovat att förhandla med Greenpeace om marknadsföringen av fisk.

Det är inte bara Netto som utsätts för Greenpeace aktion. Tidigare på tordagen gjordes ett besök på Kvantum i Varberg. Där drog sig Greenpeace tillbaka sedan ICA lovat att förhandla med Greenpeace om marknadsföringen av fisk.