Backpacktur med farsan i Centralamerika

Varför dra iväg med farsan pa backpacking i Centralamerika?Om han dessutom är 80 år? Ja, det funderade jag egentligen aldrig så noga över! Utan jag, Lydia Källberg-Normark, 20 år, drog glatt iväg!

Efter att ha bott i Costa Rica 3 månader 2007 genom CIU, Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte, kände jag att jag ville tillbaka! Inte bara till Costa Rica, utan jag ville se grannländerna också. Men kompisarna var upptagna med jobb och plugg, sa istället blev min pappa Sture reskompis.

Det bästa med att resa tillsammans med farsan var all tid vi fick för varandra. Det blev verkligen umgänge på ett annat sätt än när vi är hemma! Även om något gick lite snett, någon var hungrig eller trött, sa passerade inte en dag utan att vi garvade tillsammmans.

Under fem veckor reste vi ihop. Vi började i Mexico, sedan Guatemala och Belize, och därifrån till Costa Rica. Vi fick till en bra blandning av storstadsliv, natur och bergsvandring, mäktiga gamla indianpyramider, shopping av väskor och kläder i fantastiska mönster i Guatemala, samt att jag tog dykcertifikat i Belize!

Ett stort plus var så klart att pappa bjöd mig på resan! I gengäld följde jag med på en hel del museeum, men det var sällan något jag ångrade. Extra rolig blev vår resa av att jag pratar spanska flytande, och vi kom i snack med många roliga människor på vägen…

Slutligen kom vi fram till den lilla byn i regnskogen i Costa Rica, dar jag bodde under mitt ungdomsutbyte, och det var pirrigt när pappa pick träffa min gamla värdfamilj. Men slutet gott, allting gott, och vi är båda väldigt nöjda med vårat ryggsäcksäventyr, även om vi sagt att det får räcka med bussresande för ett tag!

Mitt fotoalbum:

Mexico:

Guatemala:

Belize:

Costa Rica: