Vänersborg

Osäkert om mer pengar till Arena Vänersborg

Kostnaderma för arenabygget i Vänersborg fortsätter att öka, veckorna innan byggstarten. Först var det tänkt att det skulle kosta 90 miljoner kronor. När kommunfullmäktige fattade sitt beslut i juni förra året hade den kalkylerade kostnaden stigit till 140 miljoner kronor. Den senaste kalkylen talar om 170 miljoner kronor.


Moderaterna ville när fullmäktige gick till beslut begränsa kostnaden till 100 miljoner kronor. Det moderata oppositionsrådet Gunnar Lidell talar nu om ett mardrömsscenario och fruktar att kostnaderna kan växa till minst 200 miljoner kronor. Det bygger han på samtal han haft med byggbranchen.

- Då kan vi komma i det läget att kommunen får svårt att klara lagstadgade verksamheter. Kommunen har inte hur mycket pengar som helst, säger Gunnar Lidell.

Han vill nu att kommunen drar i handbromsen tills den slutliga kostnaden går att överblicka.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Lars-Göran Ljunggren säger att frågan om fullmäktige kommer att skjuta till mer pengar är för tidigt väckt.

- Det finns inga sådana ställningstaganden. Kostnadsutvecklingen i byggsektorn är rätt häftig. Vi har fått en indikation på att arbetet kan bli något dyrare, säger Ljunggren.

På frågan om det kan bli aktuellt att banta projektet säger Ljunggren att den situationen kan uppstå.

- Men jag vill inte spekulera i det. Vi har fått en en tre kvarts timmes information om hur läget ser ut idag, säger Lars-Göran Ljunggren.

Text: Bosse Adriansson 
Epost:
bo.adriansson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 55