Om jag blev långtidsskadad

Barcelonas skadade stjärna Lionel Messi ska tydligen köra sin rehabträning hemma i Argentina. Säkert ganska så behagligt.

Annars brukar skadade spelare få sköta sin rehabilitering på klubbens träningsanläggning. Inte så roligt att sitta på träningscykeln i fem månader samtidigt som lagpolarna har kul ute på planen.

Igår var vi några som på träningen diskuterade just detta. Vår lagkamrat Mikael Nilsson hade just fått veta att hans ena korsband är av, och därmed är säsongen över för ”Mickes” del. Tungt för honom, men varför inte göra det bästa av situationen?

Micke Almebäck hävdade att i samma läge skulle han ta nästa plan till Thailand och träna på egen hand där.

Och varför skulle det vara omöjligt? Rent juridiskt borde det inte vara några problem. Som skadad fotbollspelare i Sverige får du din ersättning av Försäkringskassan som alla andra. Men du måste ändå installera dig på jobbet varje dag. 

Själv skulle jag dra till USA och roadtrippa mig i form. Tänk vilket äventyr!

Stanna till i obskyra byhålor och chocka alla locals med mitt hårda fysprogram. Tjata mig in på collegelagets idrottsplats där jocks såväl som cheerleaders skulle imponeras av den exotiske snubben som sprang runt planen.

På kvällen skulle jag vara festens (för det skulle det vara) mittpunkt som drog roliga anekdoter om fotbollslivet i Sverige. Tänk också vilka uppslag till bloggen som skulle dyka upp under resan.

Efter en strapatsrik odyssé genom det stora landet en avslutning med hård styrketräning bland bloods och crips på strandgymmen i Venice Beach.

Väl tillbaka på Grimstas plan: bättre än någonsin!

(13 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se