Fläskfilé med rödvinssås och franskt senapssmör med bacon
4 personer
Rödvinssås
2 schalottenlök, finhackad
½ Msk tomatpuré
1½ dl rödvin
1½ msk koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
1 msk vetemjöl + 1 msk mjukt smör
Salt
1 msk socker
1 msk smör
1: Smörfräs schalottenlöken lätt i en kastrull utan att den tar färg.
2: Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med hastigt.
3: Häll på vinet och låt koka till halva mängden återstår.
4: Tillsätt kalvfond, vatten och låt såsen koka ner till cirka halva mängden återstår.
5: Blanda ner mjölblandningen och smaka av med lite salt.
6: Tillsätt sockret och vispa ner smöret under kraftig omrörning.
Franskt senapssmör med bacon
100 g mjukt smör
1 msk fransk senap
2 skivor bacon
1 tsk socker
1: Skär baconen i pyttesmå bitar.
2: Knaperstek baconen,
3: Lägg baconen på ett hushållspapper så att det torkar.
4: Blanda smör, senap, bacon och socker.
5: Rulla in smöret i lite plastfilm och frys det.
Stek fläskfilén i ca 2 minuter på varje sida, salta och peppra efter stekning. Servera fläskfilén med rödvinssås och en skiva senapssmör på köttet. Servera rostade rotfrukter till rätten.
Smaklig måltid