Ljusdal

Moderat oppositionsråd anmält för ofredande

Ljusdals moderate oppositionsråd Stefan Andersson har polisanmälts av en kvinnlig tjänsteman i förvaltningshuset, som menar att han ofredat henne med sms, telefonsamtal och e-post.

Stefan Andersson har under en tid arbetat hemifrån, men har den här veckan varit tillbaka på sitt tjänsterum i förvaltningshuset.

Bakgrunden till Stefan Anderssons frivilliga hemmasittande var, enligt preliminära och obekräftade uppgifter, att Stefan Andersson ska ha fortsatt att ringa samt skicka sms och e-post till den kvinnliga tjänstemannen i en sådan omfattning att hon till sist såg sig tvingad att polisanmäla honom.

Nu genomför polisen också en förundersökning om saken och kommunchef Kerstin Hassner säger till Radio Gävleborg att hon inte personligen har några som helst åsikter om brevväxlingen ska betraktas som ett ofredande eller inte.

Inga åtgärder

Moderaternas länsordförande Margareta Berg Kjellin säger i en kommentar att om man upplever att ett brott begåtts ska man polisanmäla.

Om det här handlar om ett brott kan hon inte uttala sig om och vill inte föregripa rättsväsendet.

Det är inte aktuellt att moderaterna i Gävleborg vidtar några åtgärder mot Stefan Andersson så länge han inte är dömd.

”Uppriktigt ledsen”

Stefan Andersson skriver i en kommentar till Radio Gävleborg att han är uppriktigt ledsen och beklagar att personen i fråga upplevt situationen på ett sådant sätt.

Han skriver vidare att han nu gör sitt yttersta för att detta ska få ett bra avslut för alla inblandade.