Mark

Smugglades tonvis med öl Såldes till minderåriga

I dag åtalas tre män för smuggling och försäljning av alkohol. Det hela är ett ersultat av omfattande spaning och utredning.

Smugglingen gäller bland annat drygt 1 100 liter starköl, över hundra liter cider, 25 liter starksprit, nära hundra liter vin.

Polisen har också kunnat belägga att de sålt sprit till en 14-årig flicka.

Polisen spanade på trion
Det var den 8 juni som polisen strax utanför Helsingsborg stoppade bilen som två av de nu åtalade åkte i. De var på väg hem till Sjuhäradsbygden. Misstanken var då att de hade överlastat släpet som vägdes av polisen.

Efetr att ha gjort sig av med framföralt flera flak öl till en av de inblandades pappa som råkade bo i Skåne, så fortsatte de färden mot Kinna. Där hade polisen uppsikt på en adress som fungerade som lager till all den insmugglade alkoholen.

De misstänkta  är två 25-åringar från Marks respektive Borås och en 45-åring från Mark.

Sålde spriten
Vid lagret mötte 45-åringen upp och genom att spana vad han gjorde kunde man belägga en försäljning till en man i Kinna. När sedan polisen slog till och grep de tre hittade man anteckningar och annat som gjorde att fler köp kunde beläggas. Bland annat till en 14- årig flicka och en 17- åring.

Enligt kammaråklagare Kajsa Sundgren så ser hon allvarligt på smugglingen och försäljningen. Att unga människor lätt får tag på alkohol leder i sin tur till andra brott som misshandel, stölder och annat.

Fick spriten utanför Konsum i Skene
Verksamheten gick till så att de var väl känt att det gick att ringa och beställa alkoholen. Exemepelvis bestälde den 14-åriga flickan alkoholen och fick den levererad utanför Konsum i Skene.

Vid andra tillfällen levererades alkholen direkt hem till de som beställde

Pär Sandin
033 - 17 75 61
par.sandin@sr.se