Torsviks skola tvåa i regionfinalen!

Tiundaskolan 5C1 från Uppsala vann regionfinalen i Vi i femman. Det blev en rafflande match där Tiundaskolan tidigt tog ledningen, men matchen mot Torsviks skola 5A från Lidingö och Frejaskolan 5A från Gnesta avgjordes ändå inte förrän på sista frågan, Stegen.

Samtliga lag valde den svåraste, fempoängsnivån, och svarade rätt. Därmed vann Tiundaskolan på 21 poäng, Torsviks skola kom tvåa på 20 poäng och Frejaskolan 5A kom trea på 19 poäng.

- Det känns jättekul, sade Maria Löwdin direkt efter matchen.

- Det var nervöst inför matchen och nervöst inför sista frågan, sade Edvin Englund. Vi ledde med ett poäng inför Stegen, och då tänkte vi att vi skulle ta fempoängsnivån så de andra inte skulle komma ikapp oss, sade en nöjd Edvin.

Laget bestod av Edvin och Maria plus tre duktiga experter som hjälpte till vid tre frågor: Alice Hedin, Kristoffer Smedlund och Malin Stenius.

Tiundaskolan går nu vidare från Sveriges Radio till Sveriges Television där Vi i femman 2008 avslutas i vår. Matcherna spelas in i början av april och kommer sändas med start fredagen den 25/4 kl. 19.00 i svt 1. Därefter är det samma tid varje fredag t o m vecka 23.

/Erik, programledare SR Uppland