Lasso fredag 14/3

Anders, 23, är multihantverkare

Hemslöjd. Det innebär väl 75-åriga damer som knypplar och äldre herrar som flätar näver? Eller? Nej, så ser inte riktigt bilden ut. Många av dagens hantverkare är ungdomar. Och hantverkandet är kanske vanligare än många tror. Det vet Jönköpings hemslöjdsförbund som delar ut stipendier till unga slöjdare. I år går priset till en som är både smed och sömmare.

Anders Lindkvist. Lassos Jenny Almlöf åkte hem till honom och kom in i rum som andades folktoner, historia, sömnad och smide.

Familjen Al Hindi på väg tillbaka

För en vecka sen avvisades de från Sverige - idag kommer de tillbaka. Det handlar om familjen Al Hindi som består av mamma Zaza och tonåringarna Rafah och Mohammed. De har bott i Vetlanda flera år, men förra veckan avvisade Migrationsverket dem - från Sverige till Syrien.

Men familjen kom aldrig längre än till flygplatsen i Damaskus. Eftersom barnen är palestinier får familjen inte komma in i landet. Och efter en vecka på flygplatsen så är familjen just nu på väg tillbaka till Sverige.

Oklippt - med Stefan Liv

Idag är han populär och firad hockeystjärna i elitlaget HV 71. Stefan Liv, 27 år. Det handlade det om när han gästade Oklippt idag.

Men det handlade också om hans rötter. Stefan Liv föddes i Polen och adopterades bort till ett par i Norrahammar. Men när han var vuxen hörde hans biologiska mamma av sig och ville träffa honom. Och känslorna vid mötet - de var motstridiga.

Tatuerings-tv ökar intresset för att pryda kroppen

I programmet Miami Ink får tittarna följa med bakom kulisserna på en tatueringsstudio. Man får ta del av fyra tatuerares liv och öden och man får även möta deras kunder som kommer för att pryda sina kroppar. Och den här serien har ökat intresset i Sverige. Lasso följde med när

Maria Axelsson från Jönköping skulle göra en tatuering tidigare idag - och hon var inte alls tveksam till att för alltid bära ett motiv på kroppen.

Åsikter från patientföreningar samlades in

Primärvården ska bli bättre - det är landstingets vision. Och vi har ju berättat tidigare om enkäten där länsinvånarna får fylla i hur de vill ha det. Och idag så var en dag vikt för att kroniskt sjuka och funktionshindrades skulle få säga sitt. Uppåt 60 personer var samlade på Rosenlunds vårdcentral idag och många synpunkter vädrades. David Andersson från Riksförbundet Ungdom för Social hälsa, RUS, var en av de som var där och sade sitt om hur han tycker att vårdcentralerna i länet fungerar.

Ska Nässjödamerna ta första guldet på över 50 år?

Imorgon klockan 11 möter Nässjös bandydamer Solnalaget AIK på Studenternas i Uppsala. Lagen ska i en enda och helt avgörande match göra upp om sm-guldet. Och tar Nässjö hem det, så är det första gången på över 50 år.

Lasso hämtade hem stämningen i Nässjö. Och analysen hos sportreportern David Westh.