BORÅS

Pizzerian var hälericentral

Idag inleddes rättegången mot tre personer som misstänks för omfattande häleri. Vid en husransakan i en lägenhet på Norrby i Borås hittade polisen stöldgods för nästan en miljon kronor.

Alla tre åtalade förnekar brott. Rättegången började i dag, och fortsätter på måndag och tisdag

Det var tusentals artiklar som polisen hittade runt om i lägenheten - som mer användes som lagerlokal än bostad.

Dyr klocka blev början till slutet
I grova drag så handlar det om kläder och skor - ofta i hela förpackningar och prismärkta, hemelektronik med tillbehör ouppackade i kartonger, parfymer i mängder, solglasögon av kända märken och smycken.

Härvan nystades upp när två personer greps i en bil i januari, misstänkta för narkotikabruk. En av männen hade en klocka värd 33 000 kronor och en dyr mobiltelefon på sig - båda stulna. I hans jacka fanns också verktyg som sätts i samband med brott. Gripandet förenledde en husransakan på Norrby och senare även en pizzeria som visade sig fungera som distributionscentral.

Alla nekar till brott
De åtalade är en 23-årig kvinna och två män, 28 respektive 33 år gamla. Samtliga förnekar brott och säger att de fått eller köpt sakerna i god tro.

En av de tre erkänner narkotikabrott och att han hade några patroner och en pistol i lägenheten - men den trodde han var en prydnadssak som inte fungerade.

Åklagaren begär att samtliga ska utvisas ur landet - något alla tre bestrider.

En av den åtalade vill av familjeskäl stanna i landet även om han fälls eftersom hans flickvän väntar barn. Flickvännen och flera andra vänner och bekanta fanns på plats när rättegången inleddes idag.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se