SÖRMLAND

Kocklandslaget tränar i Sörmland

Lite grann i skymundan pågår det återkommande OS-förberedelser i Sörmland. I ett unikt och specialdesignat kök samlas varje månad det svenska kocklandslaget för några dagars träningsläger inför matlagnings-OS i oktober.

Från det ordinarie köket på Gripsholms värdshus, tar man en oansenlig dörr till vänster om en av köksingångarna. Då leder en smal spiraltrappa i stål ner till den exklusiva träningsanläggningen för kocklandslaget.

En av lagmedlemmarna är Hans Höglund från Tystberga. Han jobbar numera på Rosenbad och känner sig väldigt motiverad när han återvänder till Sörmland och landslagsköket varje månad.

Nyköpingsbon Evert Bränd är projektledare för kocklandslaget. Han vet inte något annat land som har en exklusiv anläggning bara för landslagets behov. Men det finns dessutom en något simplare fördel med det underjordiska köket i Mariefred.

I oktober hålls Matlagnings-OS i Tyskland och Sverige kan alltså vinna tävlingen för tredje gången i rad.

Urban Hedqvist
urban.heqvist@sr.se