Möt karaktärerna

Det finns mer till Roll on-karaktärerna än vad man vid första anblicken kan tro. Det finns ett djup, ett allvar men också ömhet och skratt.

Rolle - nätverkstekniker, pojkvän och framför allt: man. Gillar svarta jeans med hög midja, svarta T-shirts, teknik och datorer. Ogillar att prata om känslor och prova kläder.

Viveka Andebratt - mamma till Stefan och kanske framför allt Kristinas svärmor. Gillar sånt som är läckert, t ex läkare och kläder med kolonialtema. Ogillar folk med fula naglar, arbetarklassen och såna som äter glass på ett oläckert sätt. Har till sist också blivit farmor till Linnéa, som hon egentligen heter, men som Viveka envisas med att kalla Margareta.

Jasmina Svensson - porrskådis, gift med Urban som hon träffade för länge sen i korvfabriken. Tycker att man ska unna sig och gotta sig så ofta det går och strunta i stenåldersdieter och avhållsamhet. Helt främmande för skuldkänslor på njutningsområdet alltså.

Gulletussan - eller Jennifer Samuelsson som hon egentligen heter, har en frisersalong i Karlstad och är gift med hockeyproffset Mattias. Tillsammans har dom två barn Kevin och Moa. Gulletussan är den stora mysförespråkaren. Allt går att förgylla med mys, även tvättstugebesök, betala räkningar och till och med gräl. Det blir mycket egenmys för Gulletussans del eftersom Mattias ofta är på bortamatch...

Tabita - trashmamman på Skrantabacken. Tar gärna en cigg under köksfläkten eller ute på ballen (balkongen alltså) samtidigt som hon pratar i telefon, antingen med Försäkringskassan om VAB-dagar eller med väninnorna. Har tre barn med tre olika pappor vilket kan ställa krav på planeringen men det finns inget som inte Tabita kan klara av med lite trixande och ett glatt humör. Tycker att det är viktigt att barnen får rutiner, t ex att handla fredagsmyset på Lidl och godiset på Godislagret.

Bubban - har sålt in serien Allt om 70-talet till Roll On som hon producerar i Norrköping bredvid SMHI-studion.

Renata Adamsson - pitchar idéer för SVTs hårt prövade Monika Gunnarsson. Jobbar för produktionsbolaget Pitbull Media, Mad dog company, i Stockholm.