Sundsvall

Dragons vann lätt mot Borås

Basketligans grundserie för herrar närmar sig sitt slut. När Sundsvall Dragons på fredagskvällen tog emot Borås Basket var matchen viktig för båda lagen. Dragons vill vinna grundserien och Borås vill ta sig till slutspel. Matchen slutade 95 - 73 till hemmalaget och Sundsvall Dragons Adam Alexander var nöjd.

– Det var jämnt i början, men sedan fick vi kontroll på dem och jag tycker att vi var bättre matchen igenom.

Adam Alexander svarade för en gedigen insats när han tog bort Borås stjärna Dennis Springs och dessutom satte tre trepoängsskott.

– Vi vet att Springs är bra och jag försökte gör det tufft för honom, säger Adam Alexander som i veckan skrev på ett kontrakt med Sundsvalls Dragons som gäller i ytterligare två år.

– Jag trivs jättebra här och de vill ha kvar mig, så det var inte svårt att välja. Det har gått bra nu och jag hoppas att det fortsätter lika bra.

Dragons har bäst hemmafacit av alla lag i serien. Adam Alexander tror att publiken har en del i det.

– Vi har bra publik. Vi känner att när det går bra för oss kommer publiken igång och då kör vi på, säger Adam Alexander

I tabellen gick Dragons, tack vare vinsten, upp i serieledning. Enda problemet för Dragons verkar nu vara att deras nye amerikan AJ Guyton inte kan spela. Han har problem med vaden, men ska i början på nästa vecka åka till Stockholm för att röntga den.

Sara Andersson