Uppsala - bandyfinalen

Samma polispådrag som tidigare år

Polisen räknar inte med att bevaka extra i år jämfört med tidigare år, trots att alkohol kommer säljas på området redan från klockan tio på förmiddagen.

Christer Nordström, polisens presstalesman förklarar:

- I stort sätt fungerar polisens taktik som den gjort under åren och det handlar om stor närvaro och synlighet och framör allt att vi kontrollerar och pratar med människor, säger han.

- I år kommer det att finnas alkoholservering på finalområdet redan på förmiddagen. Vad säger ni om det från polisens sida?

- Ja, det här har man sökt och fått tillstånd för och det här är frågor som har varit uppe för diskussion vid många tillfällen. Självklart kan vi säkert förvänta oss en och annan överförfriskad person men vi tror ändå att vi ska kunna lösa de här uppgifterna. Bandyfinalerna har så här långt kunnat genomföras i Uppsala utan allvarliga ordningsstörningar och det är våra förhoppnignar att så ska det ske även i år. Vi har ett mycket bra samarbete med arrangörer och det är många människor som på olika sätt bidrar med goda insatser och som gör det här till en folkfest, säger Christer Nordström.

Erik Svensson
erik.svensson@sr.se