Tranås

Två misstänks för mord efter balkongfall

En man i 30-årsåldern hittades i morse död utanför ett hyreshus i centrala Tranås och polisen misstänker brott. Under dagen har flera personer förhörts och två unga män är nu delgivna misstanke om mord eller dråp.

Det var vid femtiden i morse som polisen fick in ett larm om att någon försökt begå självmord genom att hoppa från ett fönster på tredje våningen. Mannen hittades då död på asfalten på baksidan av huset.  

Olika  omständigheter fick polisen att misstänka att det inte handlar om något självmord utan att det alltså ligger ett brott bakom dödsfallet.

-Det fanns mer än en person i lägenheten, säger vakthavande polis Mikael Leidefors.

Två togs med till polisen i Eksjö för förhör, och de båda är nu alltså misstänkta för brottet. De båda männen är födda 1972 och 1979.

Åklagaren har beslutat att männen ska undersökas av rättsläkare innan han beslutar om de ska anhållas eller släppas fria.

Grannar i huset har vittnat om att det pågått en högljudd fest i lägenheten under natten, och den nu döde mannen ska ha varit gäst i lägenheten. Polisen vill inte säga om någon av de misstänkta bor i lägenheten eller inte.

Under dagen har polisen arbetat med att undersöka den misstänkta brottsplatsen och förhöra människor som befunnit sig i närheten.

De två männen som förhörs om det misstänkta brottet är födda på 70-talet och hemmahörande i Tranås.