KFF mållöst på usel plan

Kalmar FF lyckades inte få hål på Halmstads BK i lagets sista träningsmatch inför finalen i supercupen mot Göteborg på påskafton. På en riktigt usel plan i Halmstad, Alevallen blev det 0-0 på lördagen.

Matchen var alltså inte mycket att hurra för. Blåsten bidrog också till ett ryckigt spel. HBK hade greppet i första halvlek och KFF i den andra.

Med knappt kvarten kvar att spela bytte Nanne Bergstrand sju spelare och totalt fick 20 stycken känna på den dåliga mattan. Bara Petter Wastå och mittbacken Marcus Lindberg spelade hela matchen.

– Bedrövligt. Den sämsta plan vi spelat på i år utbrast många KFF:are efteråt. 

Nanne Bergstrand summerade så här till KFF:s hemsida

- Det här blev en kampbetonad match på en väldigt mjuk gräsplan som vi både kunde ha eller vara utan. Jag ser det som att vi fick chansen att få ytterligare ett fysiskt träningspass. Vi gör en bättre andra halvlek vilket berodde en del på vinden som låg på i planens längdriktning.
Viktigast i dag var att vi klarade oss utan skador och nu känns det att vi är färdiga med detta och redo för tävlingsmatcher.

Petter Wastå - Arthur Sorin (ut 59), Patrik Rosengren, Marcus Lindberg, Mikael Eklund - Viktor Elm, Lasse Johansson, Rasmus Elm - Daniel Sobralense (ut 68), Cesar Santin, Patrik Ingelsten. Avbytare: Stefan Larsson (in 59), David Elm, (in 68), Henrik Rydström, Petter Lennartsson, Erik Israelsson, Abiola Dauda, Marcel Sacramento, Joachim Lantz, Jimmie Augustsson (samtliga in 78)