Bowling

Wik och Commerce klara för elitseriekval

Bowlinglagen Wik och Commerce får båda kvala till elitserien i bowling. Det står klart efter att den sista omgången i sydallsvenskan nu spelats.
BK Wik lyckades hamna på rätt sida strecket, trots förlust i den sista matchen.

Kampen om topplaceringarna i sydallsvenskan har varit hård och jämn.
När BK Wik på lördagen tog emot Åmål BC, talade statistiken till Wiks fördel. Laget har spelat mycket bra på hemmaplan och hade dessutom chansen att säkra en kvalplats vid vinst.
Men spelet gick inte riktigt BK Wiks väg:

– Det var lite krampigt i många händer, tyvärr. Det var många, bland annat jag själv, som spelade lite krampaktigt och då fick vi inte till det. Åmål är så pass duktiga att de tog vara på tillfället, säger Mats Blyh.

Matchen slutade 9-11 och hemmalaget hängde lite med huvudet.

Några timmar senare visade det sig dock att förlusten inte spelade så stor roll. Resultaten i de andra matcherna gjorde att BK Wik hamnade på rätt sida strecket, och tillsammans med Skövdelaget Commerce BK och Team Pergamon BC F från Göteborg får kvala till elitserien.

Mats Blyh konstaterar att laget har en del att jobba på för att ha en chans i elitserien:

– För vår del fattas det några gubbar. Vi skulle behöva ett par, tre till som är riktigt bra. Dessutom behöver vi höja oss på bortaplan, för där är vi inte riktigt så bra som vi borde vara, tyvärr.