IFK Nyköping vann - slipper kvala

IFK Nyköping vann den sista matchen i division 1 mot Linköping på lördagen med 25-23 på bortaplan och slipper därmed kvala. Enligt IFK:s tränare Stefan Gärmerud var det en tuff match.

– Det var en riktig kämparmatch, vi fick kriga hela matchen igenom. Och det märks att vi har mycket att spela om, alla tar stort ansvar, säger Stefan Gärmerud.

IFK Nyköping kravlade sig alltså över kvalstrecket i sista omgången men det på bekostnad av seriens andra Sörmlandslag HK Eskil som nu får inrikta sig på kval i början av april efter förlust mot Örebro i matchen på lördagen. Ett faktum som Stefan Gärmerud har delade känslor kring.

– Jag spelar ju med Örebro själv, så jag kan ju inte bara vara ledsen. Men jag är säker på att Eskil kommer att klara det, de är så pass bra att de borde vinna ett kval, säger han.

Lite tagen på sängen av frågan om IFK nu tänker fira att man slipper kval, svarar Stefan Gärmerud med ett skratt, att det är klart att man ska fira, laget har gjort en jätteinsats och det var jätteskönt att vinna matchen.

– Jag blir mållös, jag vet inte riktigt hur, men vi ska definitivt fira, säger Stefan Gärmerud.  

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se