Tung förlust för Rönnby Tigers

Rönnby Tigers förlorade den första SM-kvartsfinalen mot gästande Endre med 1-2 efter förlänging. Det var en tät och tuff match som båda lagen kunde ha vunnit. Rönnby är nu tvungna att vinna på Gotland på skärtorsdagen, annars är det slutspelat för denna säsong.

***

Innebandy

Det blev en tät och tuff första kvartsfinalmatch mellan hemmalaget Rönnby Tigers och gästande Endre IF från Gotland. Bortalaget gick segrande ur bataljen efter segermål av skyttedrottningen Maria Jakobsson, dryga två minuter in i förlängningen.

Matchen började i ett högt tempo och båda lagen spelade matchen igenom med två formationer. Matchen var tuff och båda lagen väntade på att det andra skulle göra misstag men många sådana kom inte. Endre har en fruktat anfallspar i Sara Anteryd och Maria Jakobsson och den sistnämnde svarade också för båda bortalagets mål, deet första dryga tio minuter in i matchen. Rönnby hade annars väldigt bra koll på de båda tjejerna.

Rönnby fick ett tungt avbräck då duktiga Helena Lundqvist ej kunde vara med på grund av halsfluss. Detta gjorde att hemmalaget inte hade lika många alternativ framåt.

Efter Endres ledningsmål blev det en relativt tillknäppt match med få klara målchanser, närmast i hemmalaget var Karolina Widar som prickade ribban.

I pausen mellan den andra och tredje perioden måste tränaren Bosse Hägglöf ha gett tjejerna i hemmalaget klara direktiv. Laget kom ut och spelade en bra innebandy och störde Endre högt upp i banan och gav dem aldrig chansen att skapa ett eget spel. Mycket välförtjänt så kvitterade Sara Stålberg med dryga 13 minuter kvar. Efter kvitteringen så spelade hemmalaget bra utan att överlista den mycket duktiga målvakten Hanna Sihlman, som under en period häll kvar Endre i matchen.

Matchen gick till förlängning som var dryga två minuter gammal då Maria Jakobsson avgjorde. Målet blev väldigt omdiskuterat då hemmalaget ville ha det till spark men domarna valde att godkänna målet. Det blev stor turbulens efter målet då många inte visste om det var mål eller ej.

Nu får Rönnby det tufft att ta sig till semifinal men spelare och tränare var väldigt optimistiska inför resan till Gotland på skärtorsdagen.

Alla i hemmalaget förtjänar beröm men lite extra plus till målvakten Hanna Pettersson, Karolina Widar och Sanna Scheer.

Rönnby Tigers - Endre IF 1-2 ( 0-1, 0-0, 1-0, 0-1 )

Målskytt Rönnby: Sara Stålberg

Målskytt Endre: Maria Jakobsson, 2

Publik: 350