eskilstuna

"Äldre invandrade män isoleras från samhället"

Ett samhällsproblem. Det menar socialdemokraten Aza Safari som reagerat över att många äldre invandrare inte har en samlingsplats utan håller till i Eskilstunas varuhus isolerade från det svenska samhället.

På 21:ans Galleria i Eskilstuna centrum samlas äldre män från länderna i Mellanöstern som inte har någon naturlig plats att träffas på.

De är äldre, har dålig ekonomi och många talar ingen svenska, Tomas Wardina Magori kommer från Irak och har bott i Eskilstuna i nio år. Han säger att de inte känner sig som en del av det svenska samhället och att det här är den enda plats de har att samlas på.

Det är inte bara en lokal som behövs, många har dålig hälsa och behöver stöd och Aza Safari som lämnat in en motion till fullmäktige om problemet tror att det krävs anställd personal som kan stötta den här gruppen.

– Den här gruppen är i behov av socialt stöd säger Aza Safari.

Eila Clarstedt är andre vice ordförande i kommunstyrelsen och hon har inte varit med och diskuterat frågan.

– Jag tycker att det är ett bekymmer från kommunen om det är så att vi ser ett bekymmer som vi inte ännu gjort någonting åt, säger Eila Clarstedt andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se