Örebro

Våldtäktsrättegång inleds

Idag, måndag, börjar rättegången mot de två pojkar, 15 och 16 år, som misstänks för flera våldtäkter på en jämnårig flicka. Våldtäkterna ska ha skett i flickans hem, men också i anslutning till deras gemensamma skola under skoltid.

Den första våldtäkten som åtalet gäller ska ha skett hemma hos flickan. De båda misstänkta har hjälpts åt att hålla fast flickan och ta av henne kläderna, och den äldre av dem har sedan med våld genomfört ett fullbordat samlag. Detta ska ha skett i juni förra året.

Vid nästa tillfälle, i slutet av augusti eller början av september förra året, har den yngre av de två misstänkta under skoltid, strax utanför skolområdet, med våld tvingat flickan till samlag.

Sedan har ytterligare en våldtäkt ägt rum enligt åtalet. Då återigen utförd av den äldre av de två. Det ska ha skett i en lekpark i Örebro i oktober förra året. Vid det senaste tillfället har våldtäkten skett både vaginalt och oralt.

Vid samtliga tillfällen har den utsatta flickan försökt värja sig och få de båda pojkarna att sluta. Men hon har inte lyckats.

Enligt vad som står i åtalet så har det handlat om flera råa och brutala övergrepp som flickan tvingats utstå.

De båda pojkarna, som alltså är 15 och 16 år, satt under några dagar anhållna hos polisen, men släpptes senare. Flickan har efter att hon polisanmälde övergreppen inte gått tillbaka till skolan, där de två misstänkta fanns kvar. Hon har sagt att hon aldrig mer vill tillbaka till den skolan.

Pojkarna har hela tiden nekat till brott.