NHL

Edmontons Roloson stoppade San Jose

Målvakten Dwayne Roloson stoppade hela 48 skott när hans Edmonton slog San Jose, 2-1 efter straffar.

San Jose hade inte förlorat sedan den 20 februari och inledde matchen starkt. Gång på gång kom laget till farliga avslut men Roloson höll tätt.

Med dryga två minuter kvar av första perioden tvingades han dock att kapitulera när Patrick Marleau kunde ge hemmalaget ledningen.

Den andra perioden var den första lik på många sätt. San Jose dominerade och Roloson höll nästan ensam San Jose kvar i matchen.

Två onödiga utvisningar direkt på varandra för San Jose gjorde att Edmonton i stället kunde kvittera. Ales Hemsky gjorde sitt 20:e mål för säsongen, personligt rekord, på pass av Robert Nilsson.

Sista perioden var lite jämnare än de två första, slutade mållös och matchen gick till förlängning. Med bara sekunder kvar av den trodde nästan alla att det var avgjort. Joe Thornton fick iväg ett lurigt skott som Roloson med mycket möda kunde blockera med stöten.

Brian Cambell skulle bara till att raka in returen men det slutade inte bättre än att Roloson retsamt tog den i plocken. Cambell var så irriterad att han skickade iväg klubban.

Matchen gick till straffar där Edmonton var starkast. Robert Nilsson gjorde ett mål och Fernando Pisani avgjorde i den fjärde straffomgången. Edmonton har nu fem poäng upp till slutspelsplats med nio matcher kvar att spela. Nattens andra match mellan Florida och Atlanta slutade 3-1 till Florida.

San Jose-Edmonton 1-2 e str (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

San Jose: Patrick Marleau.
Edmonton: Ales Hemsky (Robert Nilsson), Fernando Pisani (avgörande str).

Publik: 17 496.

Florida-Atlanta 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Florida: Radek Dvorak, Olli Jokinen, Rostislav Olesz.
Atlanta: Ilja Kovaltjuk.

Publik: 15 704.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se