Kvalserien till Div 1: Omgång 3 och 4

Den 9 mars startade kvalserien, och åtta dagar senare har redan åtta matcher spelats av 20. Lottningen är lite speciell då Wings och Sollentuna redan genomfört sin båda möten mot varandra.

Eftersom jag redovisar två omgångar får ni först de båda omgångarnas resultat och sedan kommenterar jag lagen i den ordning de ligger i tabellen efter omgång 4.

OMGÅNG 3

  • Sollentuna – Järfälla 4 – 5 (0-2 3-3 1-0)
  • Visby/Roma – Wings 4 – 5 (0-1 2-1 2-3)

OMGÅNG 4

  • Sollentuna – Wings 2 – 3 (1-1 1-0 0-2)
  • Nynäshamn – Visby/Roma 2 – 0 (0-0 1-0 1-0)

NYNÄSHAMN som vunnit sin tre första matcher, har nio poäng, och börjar mer och mer se ut som ett lag som mycket väl kan vara på väg upp i division 1.

640 personer bar fram sitt lag mot Visby/Roma och stämningen bara höjdes när Nynäshamns målvakt Magnus Andersson räddar två straffar i fösta perioden.

När sedan Erik Gustafsson gör 1-0 då endast 30 sekunder återstår av andra perioden kockar ishallen fullständigt.

2-0 gör Andrew Jasicki direkt i tredje perioden och då lyfter nästan taket.

Sportchefen Erik Carlsson tycker lite synd om Visby/Roma som missar två straffar, träffar ribban i målburen två gånger och har inte marginalerna på sin sida denna gång.

Nu kanske de övriga lagen börjar ta oss på allvar. Det är en sådan härlig kämparglöd i laget. Och det bästa är att publiken har hittat tillbaka till hallen summerar den glade och lyckliga sportchefen ute i Nynäshamn.

WINGS har också spelat tre matcher, vunnit samtliga och inkasserat nio poäng.

Laget har redan hunnit möta Sollentuna två gånger, där man vann hemmötet ganska enkelt, medan man fick slita ordentligt för att vinna bortamatchen.

Tränaren i Wings, Johan Silwerplatz, berättar att han tjatat på sina spelare hur viktig matchen är och att segern i Visby inte var mycket värd, om man nu skulle förlora mot Sollentuna.

– Det var inte förrän i sista perioden mina spelare insåg allvaret då vi låg under med 2-1. Först då kommer skärpningen och med lite tur vann vi sista perioden med 2-0, där det sista målet tillkommer i slutminuterna när vi fick spela 5 mot 3.

Lika tuff var fredagens bortamöte mot Visby/Roma. I den matchen hade Wings också turen på sin sida som framgår av nedanstående korta summering.

Efter två perioder stod det 2-2. I tredje perioden tar Wings ledningen med 4-2. V/R kommer tillbaka och gör 4-4 när 7 minuter återstår av perioden. När en minut återstår gör Patrik Gustafsson 5-4 när V/R har två spelare i utvisningsbåset.

Johan Silwerplatz summerar läget för sitt lag på så sätt, att laget nu fått haft max flyt, men påpekar att det är 5 matcher till som skall spelas. Han håller dock med om att det ser ganska bra ut för att Wings skall få spela i division 1 även nästa år.

JÄRFÄLLA har spelat tre matcher. Vunnit en, förlorat en och spelar en oavgjort. I två av matcherna har laget tappat i senare delen av matcherna.

I matchen mot Sollentuna var laget illa ute i slutet av matchen men vann till slut med 4-3. En förlust i den matchen, hade varit förödande för resten av Järfällas kvalmatcher.

Just nu har laget ändå häng på Nynäshamn och Wings även om det redan skiljer fem poäng.

WISBY/ROMA är ett lag som fått inkassera två tunga förluster.

Den första är hemma mot Wings där oflyt och tveksamma domslut i slutminuterna blir direkt avgörande.

Den andra kommer i bortamatchen mot Nynäshamn, där matchen säkert fått en annan utgång, om en eller båda straffarna i första perioden gått i mål.

Laget skulle mycket väl kunna vinna alla de fem matcherna som laget har kvar att spela om laget får medgång igen. Så bra är faktiskt laget från Gotland.

SOLLENTUNA har inte lyckats vinna någon av sina fyra inledande matcher. En liten förklaring kan ju vara att redan fått möta Wings, seriens kanske starkaste lag, både borta och hemma.

I mötet mot Järfälla var det dock mycket nära, men när laget gjorde 4-5 i tredje perioden var lagets spelare alltför trötta för att orka med ytterligare ett mål och få till en kvittering.

Laget är dock tillräckligt bra för att vinna någon av de fyra matcher som återstår.

Onsdag den 19/3

  • Järfälla - Sollentuna

Tabellen som haltar

Nynäshamn +8
Wings +7
Järfälla 4
Visby/Roma 2
Sollentuna 0