ESKILSTUNA

Storklottrare gripen

Polisen har gripit en storklottrare från Eskilstuna. Han misstänks enligt polisen för omfattande klotter i Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Norrköping. Den misstänkte är en 19-årig man från Eskilstuna.

– Vi har tagit kontakt med andra polismyndigheter och det gör att den här utredningen kan komma att svälla, säger ungdomsspanaren vid polisen, Dennis Nordberg.

Polisen arbetar sedan en tid tillbaka intensivt mot klotter, säger utredarna på ungdomsgruppen Thomas Bergqvist och Dennis Nordberg. Efter en tids spaning gjorde polisen husrannsakan och grep en 19-åring. Han är misstänkt för 35 fall av klotter i enbart Eskilstuna.

Men han är också misstänkt för omfattande klotter i Örebro, Stockholm och Norrköping. På söndagen häktades mannen av tingsrätten eftersom rätten anser att det finns risk för att han fortsätter att klottra.

19-åringen är dömd för skadegörelse tidigare för bland annat skadegörelse. I de aktuella fallen har han erkänt det han misstänkt för. Polisen tror att gipandet kan leda fram till att fler personer grips och polisen har en uppmaning.

– Bland annat måste mackar se över hur man förvarar färg och rostskyddsmedel. För det här är ju otroliga kostnader i färg om man skulle köpa all sin klotterutrustning.

Hur omfattande är klottret i Eskilstuna? 

– Jag har en uppfattning att klottret minskat om man ser till antalet väggar som är nedklottrade, men antalet anmälningar ökar. Vi vill ha fler anmälningar från fastighetsägarna för att få end mörkertalet.

Urban Hedqvist
urban.hedqvist@sr.se

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se