Performance-artister får stipendium

Sofia Breimo och Johannes Blomqvist från Haparanda har fått Riksteaterns stipendium på 5 000 kronor för sitt performance Billy and Bob som de framförde i den andra regionfinalen i Open Jam i Luleå.

Open Jam är Riksteaterns satsning på ickeetablerad scenkonst och stipendiet kommer att delas ut till vinnaren vid de femton regionfinalerna.

Riksteatern och Läkerols Open Jam-stipendium är en uppmuntran till den person eller grupp som fått folkets röst för sina prestationer på scenen. Stipendiet ska vara en uppmaning till att fortsätta uttrycka sig med scenen som verktyg och lita till sina egna kreativa instinkter.

Open Jam är en mötesplats för ickeetablerad scenkonst där lokala artister, lokala arrangörer och Riksteatern möts för att bredda synen på scenkonst och synliggöra lokal kreativitet och produktion. Poeter, ståuppare, dragshowartister, balanskonstnärer och trollerimästare, alla är välkomna att anmäla sig till Open Jam. Det enda kravet är att materialet som framförs är eget. 2008 är det tredje gången Open Jam genomförs.