Flyktbilen efter väpnade rånet hittad

Den flyktbil som användes efter det väpnade rånet mot Swedbanks kontor i Olofström i början av mars har hittats i Kronoberg.

Flyktbilen var inkörd på en skogsväg i Ryssby i Kronoberg, tio mil från Olofström.

Finns koppling till Tingsryd
Förundersökningsledaren Nils-Olov Waker menar att det ytterligare styrker kopplingen till bankrånet i Tingsryd i Kronoberg i slutet av januari.

Den röda Saaben återfanns i lördags av en privatperson och bilen stals i Löddeköpinge i Skåne någon gång mellan den fjärde och femte mars.

Bilen var helt utbränd och Nils-Olov Waker misstänker att den tekniska undersökningen inte kommer ge så många ledtrådar i den fortsatta jakten på rånarna.

Kan känna till terrängen
Att flyktbilen påträffas så pass långt från brottsplatsen är ovanligt berättar Waker.

– Det säger är att rånarna är väldigt välbekanta med vägnätet och känner till alla småvägar. Men det är lite ovanligt att de färdas så långt, säger Nils-Olov Waker. 

Vid rånet, som utfördes av flera maskerade och beväpnade män, avlossades flera skott i och utanför lokalen, men ingen skadades fysiskt.

Tillvägagångssättet vid bankrånet i Olofström liknar det i Tingsryd. Nu fortsätter polisen sin utredning med att följa upp tips och undersöka kopplingen mellan rånen.

Therese Forsberg
therese.forsberg@sr.se