Kommunfullmäktige

Förslag om gasledning nedröstat

Gasledningen i Östersjön är ingen fråga för fullmäktige, utan är helt en fråga för regeringen. Det var både kommunstyrelsens ordförande centerns Eva Nypelius och oppositiionsrådet socialdemokraten Björn Jansson överens om när frågan om gasledning i Östersjön togs upp.

Men vänsterns Brittis Bentzler, folkpartisten Bror Lindahl och miljöpartisten Stefan De Maecker ville att fullmäktige trots det skulle ta ett uttalande där kommunen uppmanar regeringen och Sveriges Eu-parlamentariker att arbeta för att gasledningen inte blir av.

Men förslaget att fullmäktige borde kräva av regeringen att den ska göra vad den kan för att stoppa gasledningen, röstades ner med 58 röster mot 13. Förutom miljöparitet och vänstern var det bara socialdemokraternas Hans-Erik ”Kea” Svensson och folkpartiets Bror Lindahl som röstade för förslaget och vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

Moderaten Rolf K Nilsson är ingen vän av gasledningsprojektet men röstade för kommunstyrelsens motion eftersom han ansåg att Benzlers förslag stred mot kommunallagen.