Flera tänkbara matchscenarier

Inter-Liverpool fullbordar ikväll åttondelsfinalerna i Champions League. Vågar man hoppas på en modern klassiker från San Siro den här veckan också?

Det finns flera möjliga matchscenarier och jag kan inte bestämma mig för vilket som verkar mest troligt.

Liverpool kanske gör ännu en defensiv bragdmatch. Är det något Pool kan så är det att spela på resultat, särskilt i europaspelet.

Taktiken som Benitez brukar fokusera på är att täppa till ytan mellan backlinjen och mittfältet. De flesta topplag i Champions League söker uppspel på sina speluppläggare just där. Kaka, Totti och ikväll Zlatan kommer gärna ner och hämtar boll en bra bit från motståndarnas backlinje.

Liverpools Xabi Alonso är ingen särskilt kreativ fotbollspelare, men fenomenal på att omöjliggöra nämnda uppspelsvariant för motståndarna. Men ikväll är spanjoren inte med. Det väntar barnafödande hemma i England.

En som planerar sina familjetillskott bättre är en viss Zlatan Ibrahimovic. Med förlossningsbestyr och knäproblem ur världen är han nu klar för spel. Möjligt matchscenario nummer två hänger på Ibrahimovic.

Är det någon som ska vända på det här är det han. Inter utan Zlatan på planen eller ur slag är ett bra lag. Med honom på planen och i form är man så bra att tre mål på Liverpool inte är en omöjlighet.

En annan möjlighet är att Liverpool avgör matchen tidigt med ett mål. Fernando Torres är säsongens värvning i europeisk fotboll och hans form på sistone brutal. Bäst på plan i senaste mötet mot Inter och sanslös målexplosion i ligan.

Han kommer att bli livsfarlig för Inters försvar, som saknar Materazzi, Samuel, Cordoba och kanske även Chivu.

(11 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se