KALMAR LÄN

Satsning på ledare ska öka intresset för idrott

En Sverigeunik satsning görs i bland annat Kalmar län för att åter öka idrottens attraktionskraft och locka fler unga utövare. Nio miljoner kronor satsas de närmaste tre åren på främst ledarutveckling.

Projektet som heter ”Morgondagens idrott” startar 1 Juli 2008 och det är Sparbankstiftelsen Kronan som står för det ekonomiska stödet. Från starten inkluderas drygt 350 föreningar i länet men fler kan bli aktuella om andra fristående banker inom Swedbanksfären ansluter sig. 

Idrottsföreningar i Emmaboda,Hultsfred, Kalmar,Nybro,Oskarshamn och Torsås kommuner kommer att få kontakt med projektet för att utveckla sina idéer och stimuleras till förnyelse.

- Idrottsrörelsen måste bli bättre på att attrahera unga, dom är  grunden för både bredd- och elitidrotten, säger distriktsidrottschef Christina Ericsson till Sveriges Radio Kalmar.

- Många andra aktiviteter lockar dagens unga vilket leder till ökat stillasittande framför datorer och tv-apparater. Nu gäller det att komma fram med de utvecklingsidéer som finns till projektet och inte låta sig hindras av det som normalt är begränsningar säger Christina Ericsson.

Förhoppningen är att projekt ”Morgondagens idrott” ska fungera som en start för att trygga idrottsrörelsens tillväxt men att man inte ska tro på snabba effekter.