Fortsatt problematiskt på snöiga vägar

Uppdaterad 17:05
Flera trafikolyckor har inträffat i spåren av snöovädret. Den senaste strax norr om Norrköping. Tidigare under dagen har fyra olyckor till inträffat.

Snöovädret har vållat flera olyckor och flera personer har förts till sjukhus. Vid tio över fyra inträffade en singelolycka på E4 strax norr om Norrköping nära avfarten till Finspång. En person är förd till sjukhus. Tidigare på dagen, vid halv tre kolliderade en lastbil och en personbil efter att personbilen fått sladd. Olyckan skedde på länsväg 210 mellan Skärkind och Norsholm.

Klipptes loss
Enligt brandförsvaret väjde lastbilen, men fordonen kolliderade ändå. En person satt under en tid fast i personbilen och fick klippas loss. Enligt brandförssvaret skadades personen lindrigt vid olyckan. Nästan samtidigt rapporterades om en singelolycka på E22:an, två kilometer söder om Söderköping. Bilen fick sladd och hamnade på taket. Enligt räddningstjänsten färdades en ensam kvinna i bilen, och hon fördes till sjukhus med lindriga skador.

Tre till sjukhus
Vid tvåtiden inträffade en singelolycka på E4 i höjd med Vikingstad och tre personer ska ha förts till sjukhus med lindriga skador. Tidigare under dagen körde en bil av vägem söder om Söderköping och fattade en eld. Föraren kunde ta sig ur bilen och klarade sig undan med lindriga skador.
Under dagen har vägverket saltat på de stora vägarna, men enligt trafikpolis Rolf Johansson så ligger snön kvar i större utsträckning på de mindre vägarna och inne i tätorterna så där kan väglaget vara mycket besvärligt.

Är det rätt av Vägverket att prioritera de stora vägarna?

– Ja, det tycker jag. Det är ju där vi har det stora trafikflödet. Man måste anpassa hastigheten till väglaget, ta ut avståndet och om man redan har bytt till sommardäck skall man vara extremt försiktig i trafiken, säger han.