Måndag 17 mars

Programledare: Lotte Nord,  lotte.nord@sr.se  

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill – gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar).

15.07: Mesud Shakely var kurdisk gerillasoldat för 20 år sedan och iförd gasmask en av de allra första att komma till staden Halabja efter gasanfallet som tog minst 5 000 liv. I dag bor han i Sundsvall, och är bl a politiker. Han är med i studion och berättar vad han såg i Halabja och varför det är viktigt att minnas. Vi tar också upp att det är fem år sedan Irak invaderades av USA (studio)

15.37: Måndagsklubban med ett par aktuella riksdagsledamöter. I dag med Gunilla Wahlén (v) och Eva Sonidsson (s) – båda sitter i försvarutskottet (ordinarie och suppleant) och vi diskuterar Sveriges militära engagemang utomlands och ett eventuellt utökat samarbete med nordiska länderna + lite till (kan det månne bli om blåmåndag med dessa röda damer?!) (studio)

16.12: Har elever och lärare givit upp Franzénskolan? Stämningen låg och sabbandet ökar - skolan ska stängas snart och vem bryr sig om lokalerna då? (rep Ulla Öhman)

16.22: Senaste nytt! Kanske vittjar jag insändartelefonen - 060-66 62 51?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: En sportig halvtimme med SM-finalen i curling. Med OS-mästarna möter VM-laget från Skellefteå. Vinnande lag kvalificerar sig till EM som är i Örnsköldsvik kommande december. (studio)

17.20: LG Jansson om läget för lagen – vi snackar förstås om elitseriehockeyn som just nu är inne i ett kritiskt läge. Ska regerande svenska mästarna Modo få spö på hemmaplan och förnedras bort från guldet? Ska Timrå skrälla och utklassa redan nämnda lag för att ta plats i hockeyns tjusigaste finrum, med sensationell chans att ta guld?