Dalsjöforsbranden

Vittnen förhörs om branden

Polisen har ännu inte gripit någon för branden på Kerstinsgården i Dalsjöfors på söndagskvällen. Vitten ska nu förhöras och polisen säger att man har gott hopp om att gripa de skyldiga.

Resultatet av den tekniska undersökningen som gjorts under måndagen är ännu inte klar, och därför kan polisen inte med säkerhet slå fast att branden är anlagd.

Dock finns ingen naturligt orsak och det finns vittnen som ska höras på tisdagen. De ska ha sett flera ungdomar vid Kerstinsgården - någon eller några till och med under 15 år.

Enligt Hans Andrén på kriminalpolisen i Borås är det inte aktuellt med några gripanden för närvarande, men det kan bli aktuellt redan på tisdagen beroende på vad vittnesförhören ger. Andrén säger vidare att man har gott hopp om att lösa branden.

Helt klart är i alla fall att en avdelning förstörts vid branden och att stora delar av övriga lokaler är rök och vattenskadade. 135 personer i åldern upp till 9 år är direkt drabbade.

Händelsen är rubricerad som mordbrand, och vid så allvarliga anklagelser är det alltid en åklagare som kopplas in som förundersökningsledare.
Brottet ger minst två års fängelse för personer över 18 år. Ungdomar mellan 15 och 18 år kan dömas till ungdomstjänst eller ungdomsvård. Även om yngre barn inte kan dömas till något straff kan de ändå bli skadeståndsskyldiga.

Skolledningen ska senare på måndagen meddela hur verksamheten ska bedrivas de närmaste dagarna.
Kl 18 är det ett allmänt informationsmöte i Dalsjöskolans matsal.

Läs mer här: