Dalsjöforsbranden

Barnen tillbaka redan i dag

Barnen på skolan och förskolan Kerstinsgården i Dalsjöfors, som brann i söndags kväll, är välkomna tillbaka till verksamheten redan idag. Det beskedet fick det dryga 100-talet föräldrar som kommit till det informationsmöte som hölls igår kväll i Dalsjöskolans matsal.

Många av barnen kommer att få vistas i tillfälliga lokaler under det sanerings- och återuppbyggnadsarbete som nu ska starta.

Med på mötet igår fanns Eva Andersson, tillförordnad verksamhetschef för skola och barnomsorg i Dalsjöfors, som är glad över att de praktiska frågorna kring var barnen nu ska vara redan har kunnat lösas.

Branden anlagd
Polisen utgår från att branden var anlagd och idag väntas resultatet av den tekniska undersökning som gjordes igår. Under dagen kommer polisen också att höra fler vittnen.

Enligt biträdande närpolisområdeschef Kjell Fasth så arbetar man uifrån hypotesen att branden är anlagd men man arbetar efter flera alternativ.

- Personalen har kommit med många kreativa förslag som gör att vi ska kunna hitta lösningar, säger Eva Andersson.

Med på mötet igår kväll fanns representanter för bland annat skolledningen, kommundelen, räddningstjänsten och polisen.

Föräldrarna fick ställa frågor och informerades om var deras barn nu kommer att få vara under den tid det tar att sanera och återuppbygga.

Helt klart till hösten
Eva Andersson hoppas att alla lokaler ska vara helt återställda till höstterminen, men många barn kan alltså komma tillbaka till Kerstinsgården redan nästa vecka.

Jessica Gjörloff och Susanne Ardenius har båda barn på den avdelning som blev helt utbränd. De var nöjda med det de fick höra på mötet igår.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se