NHL

Två mål av Vancouvers Henrik Sedin

Henrik Sedin gjorde två mål när hans Vancouver tog en viktig vinst hemma mot Phoenix med 3-1 i NHL-ishockeyn natten till tisdag.

Henrik inledde målskyttet efter dryga nio minuter och som vanligt stod brodern Daniel för assisten. Vancouver var spelmässigt bättre och såg hungrigare ut på isen.

Vid 12.28 utökade Taylor Pyatt till 2-0 i spel i numerärt överläge. Phoenix lyckades dock komma tillbaka och reducerade, genom Daniel Carcillo, med dryga minuten kvar av första perioden.

I den andra jagade Phoenix och Vancouver fick ägna en stor del av tiden åt att försvara sig. Vancouver sköt endast sex skott i perioden, men när ett numerärt överläge dök upp tog laget chansen. Vid 13.37 snappade Henrik Sedin upp en retur efter skott av Daniel Sedin och avgjorde matchen med sitt andra mål, totalt hans femtonde för säsongen.

Henrik blev utsedd till matchens spelare och tog lite revansch på sig själv då han under de tolv senaste matcherna bara gjort ett mål. Vancouver klättrade i och med vinsten upp på en slutspelsplats med sina 84 poäng.

I nattens andra match vann Minnesota hemma mot Colorado med 3-1. Peter Forsberg var tillbaka i Colorado efter fyra matchers skadefrånvaro.

Men Forsberg gjorde ingen stormatch och blev gång på gång utbuad av Minnesotafansen. Colorado ligger nu på samma poäng som Vancouver, men har en match mer spelad.

Vancouver-Phoenix 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

Vancouver: Henrik Sedin 2 (15) (Daniel Sedin 2), Taylor Pyatt.
Phoenix: Daniel Carcillo.

Publik: 18 630.

Minnesota-Colorado 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Minnesota: Brent Burns, Branko Radivojevic, Stephane Veilleux.
Colorado: Joe Sakic.

Publik: 18 568.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se