arboga

Barnens pappa misstänks för morden

Polisen i Arboga utesluter inte att det kan vara någon annan än den gripne pappan som ligger bakom mordet på två små barn i Arboga på måndagkvällen. Även mamman knivskars och vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Den 28 årige pappan greps under natten mot tisdag och har i de första förhören nekat till knivdådet. Västeråspolisens presstalesman, Sven-Åke Hammar säger att graden av misstanke mot den 28 årige pappan har sänkts och att polisen förutsättningslöst arbetar med att samla uppgifter kring barnamorden i Arboga.

Det var i hemmet i Arboga som barnen och mamman knivskars. Barnen var 2 och 4 år gamla. De fördes till universitetssjukhuset i Örebro för vård. Båda barnen avled och mamman flyttades till akademiska sjukhuset i Uppsala. Hennes tillstånd är inte känt.

Polisens presstalesman Sven-Åke Hammar bekräftar att den misstänkte mannen är barnens pappa. Samtidigt är det för tidigt att utesluta att det kan vara någon annan gärningsman enligt Sven-Åke Hammar.
– Just nu är ärendet är inne i ett oerhört kritiskt skede och vi jobbar på bred front, säger Sven-Åke Hammar. Det går inte att utesluta att det är någon annan, enligt polisen som planerar nya förhör med den misstänkte mannen, och teknisk undersökning på platsen.
Den misstänktes advokat Kari Skönebrant säger att han bestämt förnekar brott.

Pappan är sedan i november förra året misstänkt för olaga hot och misshandel mot mamman. Den rättegången är ännu inte avslutad.

Fler artiklar om händelsen i Arboga: