Tisdag den 18 mars

Gråmulet och snöfall, men så mycket sol i morgonstudion denna tisdag! Kan man bli annat än charmad av en 2-åring, som fick följa med pappa gästtyckare till morgonstudion. För att inte tala om ett gäng färgsprakande sångpedagoger från Piteå, som förde ut afrikansk inspiration och värme på radiovågorna.

För första gången i radiohistorien har  tutt-tricket genomförts i direktsändning. Och det av en mycket ung man dessutom. Intressant...jag lovar.

Den unge mannen i fråga var Isak, två år och lite snuvig. Därför fick han stanna hemma från dagis och istället följa med pappa Ronny Olovsson, då det var dags för hans inhopp som gästtyckare i morgonstudion.

Det var som en illustration till det komplexa livspusslet...som årets Piteå-kvinna Maud Spencer vittnat om tidigare, då hon gästade studion.

Som VD i en mansdominerad branch, där hon aktivit arbetar med såväl miljö- som jämställdhetsfrågor, men dessutom mamma vet hon allt om svårigheten med det så kallade livspusslet...omöjligt att få ihop på ett riktigt snyggt sätt enligt Maud.

Tröstens ord för alla oss som försöker trycka in bitar utan att riktigt lyckas på alla fronter. När man får till en bit bubblar det ut någon annanstan. Då gäller det att ha förmågan att fokusera på detaljer i bilden; stunder av harmoni eller framgång...ögonblicken som faktiskt är fullkomliga.

Efter 9 då kändes det som strålar av Gambias heta sol nådde direkt in i mitt hjärta. Då vällde en grupp studenter från musikhögskolan i Piteå in till morgonstudion. De blivande sångpedagogerna är just hemkomna från en studieresa till Gambia, där de inspirerats så väl av rytmerna som av livsstilen som handlar om glädje och mänskliga möten.

Tre dagar tog det för övrigt att fläta Caroline Törnbergs hår i Gambia. Nu ska man helst inte tvätta det så kan de vackra flätorna hållas en månad. ”Vill man vara fin får man lukta” som det nya talessättet lyder bland de blivande sångpedagogerna i Piteå.

Men jag lovar...jag kände ingenting, njöt bara av ögonfröjden. Så det var inte på det viset jag upplevde att en fläkt av Afrika svepte in i morgonstudion!


 

Lyssna igen mellan 9 - 9.30 om du är nyfiken på de musikaliska färgerna.

Lena