Thailand

Polisen trappar upp sökandet

Uppgifterna om att den thailändska polisen ska ha gripit en man för mordet i helgen på en kvinna från Umeå stämmer inte.
Det säger Christina Palm, tillförordnad generalkonsul i Phuket, till Sveriges Radio Västerbotten.
Men polisen har trappat upp sökandet och utfärdat en arresteringsorder på en man som nu söks i flera provinser.

– Uppgifterna om gripandet stämmer inte.
Christina Palm, tillförordnad generalkonsul i Phuket säger att de felaktiga uppgifterna kommer från den Thailändska tidningen Bangkok Post.
På tisdagmorgonen rapporterade tidningen att mannen var gripen, men enligt Christina Palm har Bangkok Post nu publicerat en rättelse.
Polisen har däremot utfärdat en arresteringsorder på en man som nu söks i flera provinser. Christina Palm säger att misstankarna mot mannen grundas på vittnesuppgifter men poängterar att han än så länge bara är misstänkt.
Skador på fingrar
Sökandet efter mannen koncentreras nu till provinsen Chumphon mellan Bangkok och Phuket, uppger TT.
Skälet att mannen är misstänkt är att han på telefon berättat för sin hustru att han befunnit sig på platsen där mordet begicks.
Vittnen säger också att mannen har skador på tre av högerhandens fingrar, något som skulle kunna tyda på att han varit i bråk.
Politiker i Phuket har uttryckt oro för att mordet ska skada den viktiga turistnäringen i regionen, men Christina Palm tror inte att det politiska trycket på något sätt kommer att störa polisen i deras arbete.