Motalabo nekar till mordanklagelse

Den Motalabo som misstänks för mord på sina två små barn och mordförsök på sin tidigare fru i Arboga i går är fortfarande anhållen. Men misstankarna mot mannen är svaga.

Det var vid 19-tiden igår kväll som mannens båda barn, 1 och 3 år gamla, och deras 23-åriga mamma hittades svårt knivskurna i sitt hem i Arboga. Barnen avled senare på sjukhuset och kvinnan vårdas svårt skadad på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Svag misstanke
Motalabon är i nuläget skäligen misstänkt för mord och mordförsök. Det är den svagaste misstankegraden och efter ett möte i spaningsgruppen vid lunchtid idag sa Sven-Åke Hammar att man nu kommit till slutsatsen att en annan gärningsman än den anhållne 28-åringen inte kan uteslutas.

– Det skulle kunna vara någon annan, mer kan jag tyvärr inte säga  i nuläget, säger han.

Motalabon, som i de inledande förhören nekat till brott, är sedan tidigare misstänkt för olaga hot och misshandel av den 23-åriga kvinnan i ett mål som ännu inte avgjorts. Han har också tidigare dömts för misshandel av en tidigare flickvän.

Dörrknackning
Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning av mannens bostad i Motala där han greps igår kväll. Dessutom ägnar man sig åt dörrknackning och vittnesförhör:

– Det blir en hel del förhör med människor som kan tänkas ha någon information att lämna till oss. Det kan röra sig om vittnen och bekanta till honom och vi kommer också att genomföra dörrknackning i området för att försöka kartlägga vad han har gjort, säger Sven-Åke Hammar.

Läs mer:


Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se