Lasso tisdag 18/3

Snart sparkas rättvisemärkta fotbollar

Ibland undrar man - hur gick det sedan då..? Med de rättvisemärkta fotbollarna, t ex?

Iranska nyåret firas i tretton dagar

Ikväll firas det ordentligt på Vätterstranden i Jönköping. Där firar nämligen iranier i trakten in det nya iranska året.

Kjell Ahlkvist träffade Shah Gaharamanzadeh och Dawood Shahmomahadi nere på Vätterstranden och Shau berättar vad som kommer att hända:

Konsten att vända världen upp och ner

En av världens största fredsivrare, mannen i skynke och sandaler, har fått sin första biografi. ”Mahatma! Eller konsten att vända världen upp och ner” är titeln - Zac O’Yeah heter författaren. Och den är en av de böcker, som Läseklubben läst till sitt mars-möte - de två andra är:

  • Trezza Azzopardi: Blått brus
  • Mons Kallentoft: Midvinterblod

Pacifism, blod och brus - blandad kompott med andra ord!

Hur farliga är egentligen övergångsställen?

Dubbelt så många fotgängare i länet blev påkörda vid obevakade övergångsställen de senaste åren jämfört med tidigare år.

För att ta reda hur bra bilisterna i länet är på att stanna för fotgängare, så skickade Lasso ut reportern Jimmy Karlsson på farligt uppdrag - att testa ett övergångställe:

Christer Hydén är professor i trafiksäkerhet på Lunds Tekniska Högskola -och från Jönköping om det är så att någon känner igen hans namn - och han är helt på det klara med att övergångsställen är farliga:

Varför blev Hitler ond?

Vi har alla läst om honom i historieböckerna. Men vad låg egentligen bakom hans onda gärningar?

Pjäsen ”Hitlers barndom” spelades igår och idag på Tändsticksområdet i Jönköping.

Men vad är egentligen tanken bakom pjäsen?

Kvartsfinalerna duggar tätt

Ikväll är det dags igen i Kinnarps Arena! HV71 möter Skellefteå i femte kvartsfinalen. Henrik Gustavsson bevakar matchen på webben:

Lasso gör sitt för att höja stämningen i Kinnarps Arena

I Nyheterna i morse klagade HV-spelaren Andreas Falk på att det var för tyst på läktaren när HV71 spelar hemma under slutspelet.

Lasso grep då in för att åtminstone få upp två högljudda HV-fans på sittplatsläktaren genom en ”låta högt-tävling”.

Dessutom får sittplatspubliken handfasta tips om hur man får magstöd när man sitter och ropar, av Bodil Karlsson, sångpedagog i Vetlanda.