ETER TISDAG 18 MARS

Förslag om rökfritt på arbetstid inom kommunen
Gotlands kommun har tagit fram ett förslag till ny gemensam tobakspolicy. Förslaget går ut på att det ska vara förbjudet att röka under abetstid inom hela Gotlands kommun. Hittills har de olika förvaltningarna fått göra som de själva vill, men snart kommer alltså samma regler att gälla för alla.

Kommunledningsgruppen har godkänt förslaget om kommunalt rökförbud och i vår ska frågan upp i kommunstyrelsen. Monica Funck och Elisabet Johansson, två av rökarna på kommunens konsult- och servicekontor, jublar inte direkt över förslaget.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


 

Cykeltävling för bättre hälsa och miljö
Mellan den 7 april och 8 juni ska arbetsplatser inom Gotlands kommun tävla mot varandra i cykling.

De olika förvaltningarna ska försöka få så många medarbetare som möjligt att cykla till jobbet och tanken med det hela är självklart att skapa bättre miljö och friskare anställda.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Sara Anteryd kan bli årets spelare

Svenska Innebandyförbundet har nominerat Endres Sara Anteryd till årets spelare.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 


 

Blanka kvitton kan göra dig till brottsling
Om kvittot på en vara eller tjänst blir oläsligt är det du själv som bär ansvaret, inte den som skrivit ut kvittot. Det visar en undersökning som Radio Gotland gjort.

Är du dessutom ansvarig för någon form av bokföring kan du bli en brottsling när blanka kvitton finns i bokföringen. Inger Wickman är skatteinformatör vid skatteverket.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Nya EU-regler drabbar träden
Den 19 mars ska ansökningarna om EU-stöd för lantbruket vara inlämnade. I år gäller det nya regler för att få stöd för betesmark. Stefan Nypelius på LRF-konsult berättar.

Reporter cristina.jardim@sr.se   


 

Träd kan ha fällts i onödan
Konsekvenserna av de här nya reglerna är att lantbrukare har avverkat träd på sina betesmarker som de egentligen inte behövde ta bort. Lantbrukaren Håkan Jakobsson har marker i Alskog märker av detta.

Reporter lisa.classon@sr.se