Elitseriehandboll

Snygg avslutning av Skövde Hf

Skövde HF avslutade med vinst över Eslöv 31-23, och blev därmed som serietvå efter Sävehof.
Nu väntar Västerås i kvartsfinalen:
- Vi ska ge dem en rejäl omgång, säger Lisa Lindgren, som inte gör någon hemlighet av att det är guld som gäller för laget i år.

Den sista matchen i serien var jämn fram till 12 – 12, sedan drog Skövde ifrån.  

- Vi var taggade och energiska när vi gick in i den här matchen och förberedda på en jämn batalj, men givetvis var vi inriktade på att dra det längsta strået, säger Lisa Lindgren, som gjorde nio mål under kvällen.  

Efter matchen var det dags för topplagen att välja motståndare.

Seriesegraren Sävehof valde Heid, för att få ett derby och för att slippa långa resor.

Heid var även Skövde HF:s förstahandsval. Enligt tränaren Magnus Frisk var det inte helt enkelt att välja mellan de andra lagen, men efter övervägande hade laget bestämt sig för Västerås.  

– Vi var helt överens. Vi tycker att vi har en god chans, men vet att alla vill slå oss eftersom vi har en hög målsättning, säger Lisa Lindgren.  

Hög målsättning betyder guld. Lisa Lindgren tror att det är fullt möjligt trots att slå Sävehof i en final, trots att laget visat otroligt fin form med 22 raka vinster:

– Strävan och motivationen hos oss är fantasiskt hög och det ger ju oss lite chans att slå som under dogs om alla är så övertygade om att de ska ro hem det där, säger Lisa Lindgren.