Aneby

Åtta misstänkta för rån mot Swedbank

Det väpnade rånet mot Swedbank i Aneby i början av året kan nu vara på väg att klaras upp. Åtta män från Stockholm har anhållits misstänkta för delaktighet i rånet.

- Dom är misstänkta för olika former av inblandning i rånen. Två i Silverdalen, ett i Ankarsrum, ett i Virserum och ett i Aneby och ett i Hjo, säger Ulf Göransson, presstalesman för länskriminalpolisen i Stockholm.

De åtta personer som nu sitter anhållna för bland annat rånet i Aneby är alla i 20- till 30 årsåldern. De kommer från Stockholm allihop och är också dömda för olika brott sedan tidigare.

Den direkta orsaken till att de greps tidigare i veckan är  skottlossningen på Restaurang Röda Rutan i Kista Centrum i söndags. Tre av de inblandade greps efteråt misstänkta för mordförsök.

Eftersom de redan tidigare fanns med i spaningarna och utredningarna kring rånen i Småland bestämde sig polisen för att gripa övriga misstänkta i den rånutredningen också.

Och nu ligger utredningen i åklagarens händer.

- Åklagaren inger förmodligen en häktningsframställan till Kalmar Tingsrätt och sedan får tingsrätten ta ställning till misstankegraden, säger Ulf Göransson.

Reporter Peter Olsson
 peter.j.olsson@sr.se