Onsdag den 19 mars

Det vackra påskvädret, som Norrbotten kan hoppas på, börjar trappas upp. Molntäcket i Luleå sprack upp vid halvnio-tiden. Själv lämnar jag snart soliga Norrbotten för att bege mig till snömodden i Göteborg och VM i konståkning. Världens vackraste sport om du frågar mig. Gör sig dock dåligt i radio.

Nästa EM - som avgörs i Helsingfors om ett år - är det högst sannolikt att vi har norrbottniska intressen i den internationella konståkningsleken. Faktum är att unga Alexander Majorov från Luleå, hade kunnat tävla om en biljett till deltagande i VM, redan ivår -  om hans säsong inte förstörts av en ryggskada.

Men sådan är idrotten. Upp och ner. Igår var det upp för IFK Tärendö som tog brons i skidstafetten i SM. Vi pratade med Dan Karlsson, sekreterare i IFK Tärendö, som är med och förbereder välkomstfesten. Tårta står på menyn. Får jag föreslå prinsesstårta med drottningsylt...värdig de kvinnliga skidessen från bygden.

Kniven på strupen eller möjligtvis en match i brygga...det är det som gäller för Luleå Basket ikväll, om vi nu ska vältra oss i idrottsklyschor som i och för sig är rätt belysande. Varken positionen i brygga eller kniven på strupen känns särskilt bekvämt.

Frida Aili lät ändå vid gott mod när Jon träffade henne i baskettemplet Pontushallen efter klockan 9 denna onsdagmorgon.

Nu flyger påskkärringen Callne. Eller tar tåget rättare sagt...(kvast hade varit ett alternativ men då får jag inte med döttrarna på samma resa).Önskar er alla som blir kvar i den flödande vårvintersolen i norr en riktigt skön påsk!

Lena