Just nu
Sjukvård

Kritisk smittskyddsläkare vill sluta

Smittskyddsläkaren i Skåne, Hans-Bertil Hansson, vill lämna sitt uppdrag. Bakgrunden till beslutet är en omorganisation där verksamheten splittras upp. Det gör att Hans-Bertil Hansson inte längre känner att han kan ta ansvar för sitt uppdrag.

– Jag har kommit till en punkt där jag inte längre kan ta ansvar för verksamheten längre. Resurserna är för dåliga och misshandlade i det här ledet. Det mest uppmärksammade är den kaotiska omorganisationen av Centrum för sexuell hälsa, ungdomsmottagningarna hinner inte med vad ska och man har dragit in på mottagningar i Lund, säger Hans-Bertil Hansson, smittskyddsläkare i Skåne.

Regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Karin Christensson, säger att hon inte vill kommentera förrän hon själv har pratat med Hans-Bertil Hansson.

- Det är beklagligt eftersom det är en mycket kompetent och duktig person. Det är inte lätt att ersätta någon i en sådan position. Jag hoppas man snabbt diskuterar detta och försöker reda upp det som orsakat uppsägningen, säger Jerker Swanstein (m), regionsstyrelsens ordförande.