Jönköping

Röda och gröna går samma väg

De röda fanorna på första maj får nu konkurrens av gröna. För i samband med att centerpartiets ungdomsförbund har förbundsstämma i Jönköping i början av maj ska även de demonstrera, och de ska gå samma väg genom staden som socialdemokraterna.

Peter Persson som är ordförande för socialdemokraterna i Jönköping känner sig provocerad av centerns val av dag och väg.

Gångvägen mellan Östra torget och tändstickstorget har socialdemokraterna i Jönköping sedan en lång tid tillbaka, men i år får de alltså konkurrens från Centerns ungdomsförbund som har ansökt om att få gå samma rutt, samma dag.

De har en annan syn på hur solidariet ser ut, säger ungdomsförbundets ordförande, Magnus Andersson

Det är socialdemokraterna, vänsterpartiet, syndikalisterna och centerpartiets ungdomsförbund som har ansökt om att få demonstrera på första maj i Jönköping, men det kommer inte att finnas någon risk för konfrontation mellan de olika demonstrationstågen, enligt polisen så låter de centern demonstrera på förmiddagen och socialdemokraterna på eftermiddagen.

Men enligt Magnus Andersson, som är ordförande i centerpartiets ungdomsförbund så handlar det inte om någon provokation, de har inte överhuvudtaget kikat på vilken väg socialdemokraterna brukar att gå på första maj.