Onsdag 19 mars Programledare Lana Brunell

Den kluriga introtävlingen idag var inte alls så klurig som jag hoppats. Den ljudande förstärkaren i första ledtråden var introt till 800 grader, Ebba Gröns hitlåt från tidigt 1980-tal. Mikael i Linköping tog det direkt!

Musikerna och äkta paret Jenny och Torbjörn Fall har sitt ursprung i Norrköping. Sedan tolv år bor de i Stockholm. För ett år sedan gjorde de sin första platta och den gav de till Colin Nutley som tyckte musiken var så bra att han ville använda sig av den i sin nya film Angel som har premiär ikväll. Jenny berättade på telefon om hur det kändes att höra sina låtar i biosalongen och om hur det kändes att se Tobbe på vita duken, där han agerar statist.

Mirja Turestedt är skådespelare och spelar bland annat Arns mor i Arn-Tempelriddaren. Björn Jansson gjorde ett porträtt på henne där det visar sig att hon gillar att köra motorcykel och bergsklättra.

Konsumentvägledaren i Norrköping, Pekka Lehtinnen, svarade på lyssnarnas frågor. Det handlade bland annat om telefonförsäljning, nixregistret, vilseledande reklam och internetsidor för barn där de lockas att ringa dyra betalsamtal. Undrar du över vad du ska göra om en telefonförsäljare ringer eller om du fått en skyhög telefonräkning p g a att ditt barn ringt betalsamtal, lyssna då på programmet igen. Pekka fanns i studion mellan kl 11 och 12.

I Vinyllådan spelades Earth, Wind & Fire, Ray Charles tillsammans med Count Basie Orchestra, Peggy Lee och Joe Cocker.