Sundsvall

Stölder vid äldreboende

Nio personer vid Skottsundsbackens äldreboende i Sundsvall har blivit bestulna till ett sammanlagt belopp av 6900 konor. De boendes pengar har förvarats i låsta skåp dit endast kommunens personal har nycklar.
– Det värsta är att det är en arbetskamrat som gjort det här och det slår mot oss allihop, säger Gunilla Jönsson områdeschef på Skottsundsbackens äldreboende.

Stölderna har polisanmälts och Karin Jonsson, som är verksamhetschef för kommunens äldreboenden säger att om det visar sig att det är en kommunanställd som begått stölderna så är sannolikheten stor att personen avskedas med omedelbar verkan.

Stöderna upptäcktes i måndags av en sköterska som skulle köpa medicin till en av de boende. Då fattades pengar i åldringens privata mapp och vid en kontroll upptäcktes det att åtta personer till hade drabbats av stölderna.

Det är över 20 personer, både sköterskor och chefer, som har tillgång till nycklarna till skåpet. Polisen kommer nu att hålla förhör med dessa personer.

– Det är mycket jobbigt och jag har aldrig varit med om något liknande förut, säger Gunilla Jönsson, områdeschef på Skottsundsbackens äldreboende i Sundsvall.