Jönköping

Länsstyrelsen kritiserar Vårsol

Nu får Frälsningsarméns behandlingshem Vårsol i Jönköping kritik ännu en gång av Länsstyrelsen för att ta emot ungdomar de inte har tillstånd för.

I somras fick frälsningsarméns ungdomsboende på Vårsol i Jönköping kritik. Här tar man emot ungdomar som behöver behandling på grund av sociala problem eller problem i hemmet.

Nu riktar sig kritiken mot akut- och utredningshemmet på Vårsol. Enligt Länstyrelsen har akutdelen inte tillstånd att ta emot ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD och Asperger. Ändå har man haft sådana ungdomar.

Precis samma kritik fick man på behandlingshemmet i somras och då agerade man och anställde mer personal, men det var inte tillräckligt. Det krävdes dessutom ett nytt tillstånd som man borde anöskt om för att ha de här ungdomarna på akutdelen, tycker länsstyrelsen.

Ett sånt tillstånd har man nu ansökt om hos kommunen. Britt-Marie Rossiter som är verksamhetschef på Vårsol säger att hon trodde att de gjorde tillräckligt redan när den första kritiken kom:

-Vi trodde att vi gjorde rätt, vi anställde en barnpsykiater.

-Vi visste inte att vi var tvungna att begära ett nytt tillstånd, men nu har vi gjort det, säger Britt-Marie Rossiter.