Laholm

Byxhäng på elev rör upp känslorna

Är det okej om elever har nedhasade byxor i skolan? På Vallbergaskolan i Laholm uppskattas det i alla fall inte. Under två dagar får 12-årige Alexander Quint inte äta med de andra barnen efter att hans lärarinna sett en del av hans kalsonger i skolmatsalen.

Hans pappa Magnus Quint skakar på huvudet åt åtgärden.

– Vi fick ett samtal igår från hans klassföreståndare och hon sa att Alexander fick äta i skolan men inte med de andra eleverna utan ensam i skolmatsalen, säger han.

Vad drog ni för slutsatser av det?

– Då fallerar hela idén om det skulle vara stötande av hygieniska skäl, för då är han i matsalen ändå och äter. Jag tycker det var löjligt

– Min svenskalärare sa att jag måste dra upp byxorna, och då sa jag ”Varför då”, berättar Alexander Quint om tisdagens kalsong-incident.

Vanligt med byxhäng
Häng på brallorna är vanligt på Vallbergaskolan, berättar flera av Alexanders klasskamrater, som också tycker att skolans åtgärder mot modet verkar löjligt.

– Det är de flesta av killarna som har det, säger en av klasskamraterna.

”Strikta hygienregler”
Birgitta Hellstam är rektor på Vallbergaskolan. Så här motiverar hon beslutet att Alexander Quint inte ska få äta med sina klasskamrater.

– Vi har väldigt strikta hygienregler, jag skulle själv aldrig sitta och äta i underkläder, jag tycker inte man gör det, säger hon.