arboga

Mordmisstänkte pappan släppt på fri fot

Den 28-årige man som suttit frihetsberövad misstänkt för mord på sina barn och mordförsök på deras mor har släppts på fri fot. Det var i måndagskväll som kvinnan och hennes barn knivskars i sitt hem i Arboga. Båda barnen avled på universitetssjukhuset i Örebro och kvinnan flyttades till Uppsala.

Den svårt skadade mamman är fortfarande nedsövd och vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Bevisen räcker inte
Jan Sjöberg, kriminalinspektör vid polisen i Västmanland, säger att åklagaren upphävde anhållningsbeslutet av pappan klockan 16.15 på onsdagen.
– Det finns inte skäl att hålla kvar honom som anhållen och det skulle aldrig ha räckt till häktning, säger Jan Sjöberg. Polisen vill inte kommentera om det finns någon annan misstänkt, men en av anledningarnan till att han släpps är att bevisen inte räcker för att ha honom kvar. Han är däremot inte avskriven från misstankarna ännu.

Chockad och bedrövad

Mannens advokat Kari Skönebrant säger att mannen befunnit sig i ett chocktillstånd under hela den tiden han varit frihetsberövad.
– Först fick han veta att hans barn var mördade och sedan att han var misstänkt för att vara förövaren. Det är ett fruktansvärt trauma han har blivit utsatt för, säger Skönebrant till TT och fortsätter: -En person som har dragits in det här och inte ens fått sörja sina barn. Han behöver få distans till allt som hänt kring honom.

Misstankarna har försvagats
Under utredningen har misstankarna mot den 28-årige pappan hela tiden försvagats. När han greps var han misstänkt på sannolika skäl. Under tisdagen sänktes misstankegraden till ”skäligen” och efter ett tre timmar långt förhör på onsdagen försattes han på fri fot.
Kari Skönebrant vill inte uppge vad hans klient har berättat i förhör om sitt alibi utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Under onsdagen har TV3 spelat in ett inslag i Arboga för att tas upp i torsdagens ”Efterlyst”. Där uppmanar polisen allmänheten att ringa till polisen med tips.